Vad händer med Yttermalungs skola?

Onsdagen den 7 oktober hölls ett bymöte för permanent och fritidsboende för att diskutera vad som hittils gjort av Skolgruppen i SYMF och hur byn ska gå vidare för att säkra skolan och bygdens framtid. Ca 50 personer deltog i mötet och det är tydligt att frågan engagerar. Förmodligen för att skolan är navet i en framtida utveckling, utan skola avstannar inflyttningen vilket i sin tur påverkar allt från fastighetspriser till underlag för infrastruktursatsningar.

Om du missade mötet kan du klicka på Presentation 20151007 för att ta del av presentationen om Skolgruppens arbete. Mer information om dialogen som förts med Malung-Sälens kommun finns på yttermalung.com.

Om du vill du engagera dig för den södra kommundelens framtid är du välkommen på möte i Yttermalungs skola lördagen 24 oktober. Tid meddelas inom kort.

Läs gärna Falukurirens artiklar från bymötet den 7 oktober http://www.dt.se/dalarna/malung/mote-om-framtiden-i-yttermalung samt http://www.dt.se/dalarna/malung/stark-oro-for-skolans-framtid-i-yttermalung-och-irritation-over-kommunens-hantering.

Kommentarer inaktiverade.