Kultur

Kultur i tiomilaskogen

Tiomilaskogen, eller Malungs Finnmark om man vill, är en sällan upptäckt avkrok i utkanten av världen, kanske för evigt dömd till oansenlighet. Men den gamla finnskogen har också kommit att bli, mot alla odds, ett centrum för kultur och varmhjärtade möten på gårdstun och logar i 15 olika byar. Klicka på länken för mer information  eller gilla på facebook 

 

Yttermalungskören

En värdefull fritidsaktivitet och ett kulturutbud för den, som är intresserad av att sjunga i kör. Yttermalungskören övar regelbundet. Den leds av Åke Edvinsson, begåvad körledare, känd nationellt och internationellt, med rötter i Yttermalung. Om du vill börja sjunga i kören är du varmt välkommen att ta kontakt med körledaren.

 

Yttermalungs kapell

ValborgKapellet ligger vid Västerdalälven. Det uppfördes 1889-1890 efter ritningar av arkitekt Gustaf Sjöberg. Kapellet har en stomme av trä och består av långhus med smalare polygonalt kor i öster. Små korsarmar sträcker sig ut från långhusets norra och södra sida. Ytterväggarna är klädda med vitmålad stående träpanel. Altartavlan är målad av Ljuvas Anders Ersson från Leksand. Yttermalungskören sjunger med jämna mellanrum i Yttermalungs kapell. Läs gärna recensionen i kyrkokartan.

Kyrkobladet 2 2013 sätter Yttermalung i fokus. Klicka på länken för att ta del av intressanta artiklar och krönikor.

 

Tyngsjö kyrka

Tyngjsö kyrka tillhär Malungs församling i Västerås stift. Den nuvarande kyrkan invigdes 1876. Bredvid kyrkan ligger en prästgård som numera används som församlingens lägergård. Passa på att besöka den vackert belägna kyrkan för att njuta av omgivningen vid Tyngsjön, delta i gudstjänst eller varför inte lyssna på en konsert.