Turism

I Yttermalung och Malungs finnmark finns ett utbud av företag som erbjuder tjänster, aktiviteter och mattillfällen. Klicka på länken En resa genom tiomilaskogen. I videon ser ni fem entreprenörer som inlett ett samarbete för att erbjuda en upplevelse med mat och aktiviteter – resan börjar i Yttermalung och fortsätter genom Malungs finnmark och den härliga tiomilaskogen.

 

Värdshuset Lugnet

Detta familjeägda värdshus från 1800-talet ligger vid Västerdalälven, mellan Malung och Yttermalung vid riksväg 71. Här erbjuds bastu, gratis Wi-Fi och en restaurang med utsikt över älven. Värdshuset erbjuder fräsha nyrenoverade rum och lägenheter. Alla rum har egna badrum och lägenheterna är utrustade med ett kök och en vardagsrumsdel. Många av rummen har utsikt över älven.

Personalen kan hjälpa till att ordna aktiviteter som flugfiske, gå med snöskor, samt utförs- eller längdskidåkning. Gästerna kan också hyra kanoter och motorbåtar.  Malungs 9 håls golfbana ligger bara 200 meter bort.

 

Ta del av bokningsinformation på hemsidan http://www.lugnethotel.se

Välkomna!

 

Yttermalungs Camping och Malungs Äventyr

Peter Lucas och Hilje Blaauw är den drivande kraften bakom Yttermalungs Camping och vildmarkföretaget Malungs Äventyr. Peter är en erfaren och skicklig naturguide och aktivitetsledare. Han är väldigt entusiastisk om den svenska naturen och vill gärna dela med sig av naturupplevelser. Hilje sköter information, kiosken och kaffestugan.

För att belasta miljön minimalt använder campingen miljövänliga textilier, naturliga städmaterial, nya vattensnåla toaletter och lågenergilampor. I kaffestugan använder man i största grad ekologiska och lokalproducerade varor. Målsättningen är att i framtiden värma vattnet i Hagabadet med solenergi.


Gästerna som åker allmänna kommunikationsmedel får extra uppmärksamhet och kan använda campingens shoppingservice. Genom att samarbeta med lokala föreningar och företag stödjer man den lokala ekonomin. Vildmarksupplevelserna erbjuds i de närliggande skogarna. Yttermalungs Campings motto är att med hänsyn till gäster, naturen och byn skapa ett hållbart turistkoncept.

Yttermalungs Camping röstades näst bästa camping i Sverige genom den holländska resesiten Zoower.

 

För mer information varmt välkomna att besöka hemsidan http://www.yttermalungscamping.se/

 

 

Tyngsjö Vildmark

I mitten av finnmarkens vilda och mytomspunna område hittar du Tyngsjö Vildmark. Tyngsjö Vildmark drivs av René Boogaard och Marry Boogaard – van Beek som i början av 2003 tog över semesteranläggningen Tyngsjö Stugby i Dalarna och gav den namnet Tyngsjö Vildmark camping, stugby & outdoors.

 

René och Marry är entreprenörer som  drivs av kärlek till naturen och utomhusaktiviteter. Tyngsjö Vildmark är en plats där naturälskare och familjer kan njuta av friluftsliv i den extraordinärt vackra omgivningen där tystnad och lugn tillhör vardagen. Hit till detta inspirerande landskap kan företag komma för seminarier, teambuilding och konferenser.

 

Öppettider

Tyngsjö Vildmark har öppet året runt. Kaffestugan är öppen under vintersäsongen (jul, nyår och sportlov samt vid förfrågan) och sommarhalvåret. Ring om ni vill besöka oss andra tider så öppnar vi kaffestugan.

 

Aktiviteter

Sommaraktiviteter är paddling med kanot eller kajak, vandring eller cykling. På vintern kan du prova snöskopromenader, längdskidåkning och isfiske.

Ni kan hyra snöskor/längdåkningskidor hos oss. Vi erbjuder även guidade halvdagsturer på snöskor för grupper med minst 4 personer för 350 sek / person.

Boende

Anläggningen har 11 timmerstugor för 2 till 8 personer. Alla stugor har sin egen unika karaktär. Direkt vid sjön kan du slå läger i vår enkla naturcamping. Det finns 16 platser med och utan el.

Erbjudande

Hyr en stuga hos Tyngsjö Vildmark mitt i den vackra tiomilaskogen och få 10% rabatt som medlem av en skoterklubb (visa medlemskort vid ankomst)

Kontakt

www.tyngsjovildmark.com

Visste du?

Under julen 2012 var det 59 boende gäster plus dagsbesökare som valde att fira jul hos Tyngsjö Vildmark. De hyrde skidor/snöskor, åkte skridskor, isfiskade och åkte hundspann. Julafton firades med ett fackeltåg över isen.

Varmt välkomna till Tyngsjö!