Hjärtstartare

HLR 140218Att det skulle finnas en hjärtstartare på plats i Yttermalung var från början en idé från Hilje Blaauw på Yttermalungs Camping. Under ledning av Dag Zetterquist (bybo och SYMF-medlem), i samarbete med Malungs församling, har insamlings- och utbildningsarbetet växt till en folkrörelse i miniatyr. Tack vare generösa gåvor och ideellt arbete finns det nu, mindre än ett år senare, hjärtstartare och utbildade bybor i Malungsfors, Öje och Yttermalung.

Bilden är från utbildningstillfället i Yttermalung där 29 bybor, från ungdomar till pensionärer, deltog under ledning av Anitta Olsson. Det var en trevlig och lärorik kväll i hälsans tecken som lagt en stabil grund för att rädda liv.

Tack till alla inblandade och stort tack till Robertssons Media för lån av bild!

Kommentarer inaktiverade.